Singalicious is alweer ruim 3 maanden aan het zingen. Hoog tijd voor een update!

Kennismaken!

Al vanaf de eerste repetitie bleek dat wij het goed met elkaar kunnen vinden. Zo wordt er heel wat afgekletst in de pauzes maar ook in de groepsapp. Bij de thee in de pauze hebben we al mogen genieten van diverse bakkunsten (o.a. van de dochter van een van onze leden). Zondag 10 april a.s. zullen wij hier nog meer van gaan genieten tijdens een high tea. Maar gelukkig wordt er vooral ook veel gezongen!!

Zingen!

Allereerst hebben we bepaald wie in welke stemgroep zou moeten komen staan middels een stemtest. Dit kan ook wisselen per stuk. Zo blijken we 2 dames te hebben die én de allerhoogste noten én de allerlaagste noten op hun stem hebben. Zo kan het verkeren: bij het ene lied ben je hoge sopraan en bij het volgende lage alt! Met pas 3 maanden repetities hebben we toch al een heleboel stukken ingestudeerd. Onze dirigente Hannah houdt het tempo er lekker in. Niet te lang stil staan bij een moeilijker stukje maar weer verder met een ander stukje. En dan thuis er nog eens naar kijken en zien hoe het volgende week gaat. Stukken die we inmiddels in ons repertoire hebben, zijn Wicked world, It’s raining men, That’s what friends are for, For the longest time en Weltrusten, lief (Lullabye). We moeten ook wel een beetje doorpakken want nog voor de zomer willen we een klein concert geven!

Mooi, mooier, mooist!

Om te zorgen dat wij steeds mooier gaan zingen, doen we ook veel techniekoefeningen. Zo beginnen we meestal met rek- en strekoefeningen om het lijf alert te maken. Daarna doen we oefeningen voor de ademhaling. Zo moesten we eens een ballon opblazen zodat we goed konden voelen waar ons middenrif zat (probeer maar eens thuis!). En we zijn gaan bubbelen! Bubbelen (Lax Vox methode) is met een slangetje in een tot een derde met water gevuld flesje blazen en neuriën. Wel met 6 bubbels per minuut, hè? Inmiddels is het bubbelen vaste prik tijdens onze repetitie. Het verwijdert slijm van je stembanden en je voelt goed hoeveel luchtdruk je nodig hebt om te zingen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Check het filmpje!

Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte! Kom gerust eens langs bij één van onze repetities of ons zomerconcert!

Een terugblik op de afgelopen 3 maanden……