Hans Cassa is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium in 1992 als uitvoerend en docerend musicus. Tegenwoordig draagt de school de naam Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en van september 2014 tot september 2018 was hij daar hoofd van de afdeling Muziektheater.

Al gedurende zijn studie was hij betrokken bij diverse producties. Zo zong hij bij de jazz-improvisatiegroep Tamam en het a capella kwartet The Oom Maw Maw. Daarna zong hij bij Montezuma’s Revenge in de programma’s The Third Act and Blind Man’s Dream. De a capella popgroep bespeelde naast het Nederlandse theatercircuit ook de podia van België en Duitsland. Hij verliet de groep in 1993 om in 2000 terug te keren en tot 2008 nog vier shows met de groep te maken, waaronder de bejubelde show Pop Art. Het speelgebied had zich inmiddels uitgebreid naar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk en Montezuma stond in september 2006 een maand lang op het Fringe Festival in Edinburgh.

In de tussenliggende jaren speelde en zong Hans in de musicals Cats van Carré theaterproducties en My Fair Lady, Evita en Joe, de musical geproduceerd door Joop van den Ende theaterproducties. Ook toerde hij een seizoen lang met Robert Long, als backing vocalist.

In het najaar van 2011 speelde Hans wederom bij Montezuma’s Revenge in het programma Montezuma’s Revenge Strikes Back, waarmee de terugkeer van de groep een feit werd. In 2013 volgde nog het programma Run. Verder is hij actief met het vertalen van tekenfilms voor televisie en bioscoop, studiowerk, het arrangeren/componeren voor a capella groepen in binnen- en buitenland en het geven van workshops. Zo heeft Hans gewerkt met het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor waarvoor hij een prijswinnend arrangement schreef t.g.v. het 10e Europäische Jugendchor Festival in Basel in 2016.

Wil je meer weten? Kijk op hanscassa.com voor meer informatie!