Op zaterdag 10 juni trad Singalicious maar liefst twee keer op tijdens het ‘grootste en meest gerse korenfestival in Nederland’ Rotjekoor!

Het gonsde in de stad van zang, want wij waren niet de enige! Wel 101 koren kwamen op deze zonnige dag naar Rotterdam om hun liedjes te laten horen. En er waren veel mensen in de stad, want het was ook nog prachtig weer. Sterker nog, het was heet: de eerste dag met temperaturen boven de 30 ̊C.

Voor Singalicious was het een heel speciale gelegenheid, want dirigent Hans bevond zich ten tijde van RotjeKoor op een heerlijk weekendje weg in Londen! Gelukkig viel fantastisch mede-koorlid Susan voor hem in. Super spannend natuurlijk, maar het ging hartstikke goed!

We startten in de hal van Theater Rotterdam. We kwamen rustig aan en konden het optreden van het koor voor ons nog zien. Daarna konden we in een zaaltje terecht, waar Sylvia ons hielp om fysiek te gronden en ‘aan te komen’ bij elkaar en Susan ons begeleidde bij het inzingen.
Daarna was het zover! We stonden op het podium in de hal en Susan kroop achter de piano. Ons publiek zat al klaar. Na een introductie door Sylvia swingde het publiek al gauw heerlijk mee met ‘How deep is your love’ met een prachtige solo van Edith. Hierna volgden o.a. de bekende nummers ‘Calm after the storm’, ‘Yesterday’ en ‘My Immortal’, waarna we toepasselijk eindigden met ‘Wanneer gaan we weer naar huis?’

Na een enthousiast applaus konden we zelf even de stad in om naar collega-koren te luisteren. Wát een variatie was er te horen. En variatie was er ook te zien, want alle koren hadden hun outfits mooi op elkaar afgestemd. Velen hadden er, net als Singalicious, een kleurige, vrolijke boel van gemaakt.

Aan het einde van de middag volgde ons tweede optreden, op een schaduwplek aan de Nieuwemarkt. Er was een welkome frisse wind die zorgde voor verkoeling, maar die ook meermaals Susan haar bladmuziek van de standaard afblies. Gelukkig had zij een lieftallige assistente die de blaadjes voor haar wilde vasthouden.

Susan heeft een topprestatie geleverd! Dankzij haar konden deze succesvolle optredens gewoon doorgaan.

We hebben genoten. De organisatie was het er over eens: Singalicious moet vooral terugkomen bij RotjeKoor 2024. Daar zeggen wij geen nee tegen!

Singalicious op een zonovergoten RotjeKoor