Op 8 maart 2024 was Singalicious aanwezig bij ‘Delftse vrouwen in de hoofdrol’ in Hal 015 (de tijdelijke locatie van het Rietveld Theater) ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Op deze jaarlijkse dag is er wereldwijd aandacht voor zelfstandigheid, seksueel geweld, zorg & arbeid, discriminatie en racisme.

Hoe mooi is het dat wij als Delfts vrouwenkoor een onderdeel van het programma van deze avond mochten verzorgen. Wij trapten de avond zelfs af!

We zongen onder andere het krachtige nummer ‘You don’t care’ van Fallulah en het prachtige gedragen ‘Once you’ van Jacob Collier. Ook oude bekenden ‘Hushabye mountain’, ‘How deep is your love’ en ‘Yesterday’ kwamen voorbij. We sloten af met ‘Wanneer gaan we weer naar huis?’ De aanwezigen kregen zo al een voorproefje van ons uitgebreidere concert op 6 april in de Oude Kerk in Delft. Staat hij al in je agenda?

Wat hebben we genoten samen en dat was te zien, bleek uit de reacties van het publiek. Na ons optreden mochten wij meegenieten van inspirerende speeches door verschillende vrouwen over belangrijke thema’s rondom Internationale Vrouwendag. Ook was er een prachtig muziekoptreden van Iris van der Made die voor deze gelegenheid zonder de mannelijke bandleden optrad. Het laatste optreden was van vrouwenband WHY NOT. Zo sloten we de avond swingend af, nagenietend van onze eigen liedjes en vol van indrukken en inzichten om over na te denken.

Zingen en swingen op Internationale Vrouwendag