Op zaterdag 25 mei deed Singalicious mee aan het BALK Festival West bij theater De Muze in Noordwijk. Stichting BALK (Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek) organiseert dit festival jaarlijks in verschillende regio’s in Nederland.

Dit is niet zomaar een festival, er is ook een prijs te winnen: de ‘Dappere dodo prijs’. Deze is voor het innovatiefste, creatiefste, of, natuurlijk, dapperste optreden. Vorig jaar ging deze prijs bij BALK Festival West naar de Boezem Boys uit Noordeloos (dat aan een boezem ligt, vandaar). Zij presenteerden daarom dit jaar het festival. Enkele weken geleden kwamen twee Boezem Boys op bezoek bij onze repetitie om ons allerlei prangende vragen te stellen. “Wie kent altijd de muziek als eerste?” Alle vingers wezen naar Aletta. “Wie loopt er voorop in de polonaise?” “Wie niet?” vroeg Hans zich hardop af. Dit alles werd op film vastgelegd.

In Noordwijk deden maar liefst 16 koren mee. Het festival was zo groot dat de optredens verdeeld waren over twee zalen. Voorafgaand aan de optredens van alle koren werd gezamenlijk ingezongen. Onze dirigent Hans Cassa leidde ook zo’n inzingsessie, natuurlijk met voor ons bekende fijne oefeningen!

We konden ’s morgens heerlijk naar zeer gevarieerde optredens van andere koren kijken en luisteren. Na een lunch op het strand was het tijd voor ons eigen optreden. Toch altijd spannend, maar Hans drukte ons op het hart om vooral plezier te hebben. En dat hadden we!

We werden aangekondigd met het filmpje dat de Boezem Boys maakten bij onze repetitie. Na ‘Winter’ van Tori Amos en ‘Yesterday’ van John Lennon en Paul McCartney bliezen we het publiek omver met het krachtige ‘Memories’ van Maroon 5. Daarna volgden ‘No one knows I’m gone’ van Tom Waits en Kathleen Brennan, ‘You don’t care’ van Fallulah. We sloten af met het gevoelige ‘Once you’ van Jacob Collier.

’s Middags verdeelden we ons over verschillende workshops: Jazz, Guilty pleasures, Storytelling en Groove. Daarna demonstreerden alle workshop-groepen het geleerde op het podium. Spectaculair!

Daarna volgde de prijsuitreiking. De Dappere Dodo prijs ging aan onze neus voorbij naar de Gieser Wildevrouwen. Zij hadden hem verdiend! Als spetterende afsluiter traden de Boezem Boys op. Ze kwamen op als superhelden en ze haalden allerlei attributen en goocheltrucs tevoorschijn. We begrepen helemaal dat zij vorig jaar die prijs in de wacht gesleept hebben. Het was cabaret, theater en zang ineen! Geweldig!

Na een leuke, maar best pittige dag, gingen wij met een voldaan gevoel weer terug naar Delft. Wie we in elk geval nooit zullen vergeten, je raadt het al, dat zijn de Boezem Boys!

Singalicious bij BALK Festival West in Noordwijk